みなさまへ

教科一覧

2022年06月22日

English classes in the upper grades

6年生の英語学習では、ブリティッシュスクールとの交流や、オンラインでのボストン・フレンドシップツアーに向けて、自分の住んでいる町にあるものを紹介するスライドを作成しています。

デジタル教科書のカードを活用して、色々な施設の言い方を個々に学習します。

先生:What do you have in your town?
児童:We have the Meguro River, but we don’t have an aquarium.
先生:I see. Do you want an aquarium?
児童:Yes!

Now, let’s check some map symbols which we learned in third grade social studies and town symbols.
さあ、3年生の社会で学習した地図記号や町探検の授業を思い出しましょう!

Yey, I like social studies!
I like both!
Oh, no・・・.
OK, I’ll try.
反応は様々です。

“This isn’t English, it’s social studies!”
Yes, it’s social studies in English.

「先生!これ、英語じゃなくて、社会じゃないですか!」
「そうです、英語で社会ですよ。」

Follow Us!

昭和小学校の日々を発信中!